SE EXTINDE ANCHETA TRAFICULUI DE DROGURI

0
73

Cercetărileîncepute zilele acestea de procurorii DIICOT cu privire la reţeaua de traficanţi de etnobotanice care a băgat în spital mai mulţi tineri din Buzău, ar putea lua amploare. Anchetatorii susţin că au elementele necesare pentru a extinde cercetările penale în afara judeţului, în special în ceea ce priveşte sursa drogurilor.

Referitor la gruparea infracţională destructurată la sfârşitul săptămânii trecute, din care fac parte 12 buzoieni, procurorii DIICOT spun că reţeaua era nou înfiinţată, iar acţiunea în forţă a organelor judiciare a fost urmarea altor activităţi ce au vizat combaterea traficului de substanţe de energizare a psihicului.

În ultimii doi ani Biroul Teritorial DIICOT Buzău a reuşit să anihileze 8 grupări infracţionale de traficanţi de substanţe psihoactive, iar 43 de persoane au fost trimise în judecată. Acestora li se adugă trei cazuri individuale de vânzare de droguri, autorii fiind, de asemenea trimişi în instanţă. Reaminim că în urmă cu două săptămâni şase tineri au ajuns la secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean după ce li s-a făcut rău din cauza etnobotanicelor consumate. Procurorii afirmă că s-au autosesizat din oficiu cu privire la gruparea care a distribuit substanţele şi că au reuşit într-un timp foarte scurt să-i prindă pe membrii acesteia. În dosar, Tribunalul Buzău a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a 5 persoane şi plasarea în arest la domiciliu a unei tinere.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ