SE FAC ANGAJĂRI ȘI ÎN PANDENIE

0
25

Rata şomajului în judeţul Buzău,este mai scăzută ,decât se aşteptau reprezentanţii autorităţilor,pentru această perioadă. Aceasta a scăzut de la 7.16% la 6,8%. Calculele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă arată că, lunar, de la începutul pandemiei, aproape 800 de persoane au obținut un loc de muncă . Asta înseamnă că economia județului încă stă în picioare.
Datorită eforturilor depuse de angajații Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă , în cursul anului 2020, aproape 7000 de pesoane au fost încadrate pe un post. Până în acest moment, recordul de angajări a avut loc în luna octombrie, când peste 1000 de buzoieni au încheiat un contract de muncă. Cele mai multe angajări s-au efectuat în domeniul prestărilor de servicii și a comerțului on- line.
Dacă în alte județe, pandemia a însemnat probleme care s-au ridicat la nivelul economiei locale, în județul Buzău, potrivit specialiștilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, este dezvoltată platforma industrilă judeţului.
Unul din motivele pentru care rata șomajului s-a menținut la o valoare relativ mică este și faptul că persoanele care sunt în șomaj tehnic, nu au contractele de muncă încetate, ci suspendate, aceștia fiind în continuare angajați.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ