SE ÎNCHIDE DEPOZITUL DE DEȘEURI DE LA NEHOIU

0
87

Au început lucrările pentru închiderea depozitului neconform de deșeuri al orașului Nehoiu. Acestea sunt prevăzute într-un proiect și vor fi terminate la sfârșitul acestui an. Prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim, a inspectat marți perimetrul fostului depozit de deșeuri nepericuloase din Nehoiu. În prima săptămână de la demararea proiectului, firma care se ocupă de execuția acestor lucrări a realizat deja acoperirea fostei gropi de gunoi.

Deși termenul prevăzut în proiectul de închidere a depozitului este de maximum 12 luni, atât firma executantă, cât și contractantul lucrărilor, Primăria Nehoiu, au dat asigurări că acestea se vor încheia în luna decembrie 2017. De la declanșarea de către Comisia Europeană a procedurii de infringement împotriva țării noastre, comisarii Gărzii de Mediu Buzău au efectuat numeroase controale la cele 3 depozite de deșeuri din județul nostru.

Depozitul de deșeuri din Nehoiu, a cărui activitate a fost sistată în anul 2009, precum și alte două depozite din județul Buzău – cele ale societăților râmnicene Fermit și Venus Oil Reg – se numără printre cele 68 de depozite neconforme de pe teritoriul României pentru care Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement împotriva țării noastre.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ