SE ÎNGROAPĂ GUNOIUL DIN MICRO III

0
57

Locuitorii cartierului Micro 3 vor scăpa în curând de mizeria din jurul tomberoanelor de gunoi. Acestea urmează să fie înlocuite cu platforme îngropate, precum cele deja instalate în alte zone ale municipiului Buzău.

Spaţiile de depozitare a gunoiului de pe strada Frăsinet, din cartierul Micro 3 vor fi complet modernizate, vechile tomberoane urmând să fie înlocuite cu platforme îngropate. Firma de salubritate RER Buzău are în plan ca până la finele anului să instaleze 11 astfel de spaţii pentru depozitarea deşeurilor. Primăria ar urma să amplaseze alte 12 astfel de platforme.

Reprezentanţii RER Buzău spun că avantajul platformelor de gunoi îngropate este, în primul rând de ordin estetic, dar şi din punct de vedere al igienei, pentru că va fi imposibil accesul celor care scotocesc prin gunoaie. Ca element de noutate, pe lângă compartimentele existente pentru deşeuri reciclabile şi menajere, va fi adăugat un compartiment pentru deşeuri biodegradabile. În plus se va încerca implementarea în zona blocurilor, a sistemului de colecatre care funcţionează deja în zona caselor.

Platformele îngropate de pe strada Frăsinet vor fi gata, la mijlocul lunii viitoare, iar o echipă de informare de la RER Buzău va fi prezentă la inaugurare pentru a le explica cetăţenilor cum să folosească tomberoanele.(Laurențiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ