SE REIA ACTIVITATEA LA PAȘAPOARTE ȘI PERMISE

0
146

Activitățile de la nivelul Serviciilor de Pașapoarte și Permise și Înmatriculări Auto se vor desfășura după noi reguli, menite să limiteze răspândirea Coronavirusului. Cele două birouri şi-au adaptat programul de lucru cu publicul, astfel încât să facă faţă solicitărilor venite din partea buzoienilor.
La Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Buzău, activitatea cu publicul se va desfășura în intervalul orar 8:00-20:00. Cererile de pașapoarte simple se vor depune numai în baza unor programări on-line. Accesul solicitanţilor în sala de așteptare a serviciului se va face la ora programării și va fi monitorizat de un polițist local, în baza listei de programări.
Cetățenilor care solicită restituirea taxei de pașaport, li se permite accesul în clădire, întrucât cererea trebuie depusă personal și însoțită de chitanță, în original. În cazul solicitărilor de eliberare a pașapoartelor în regim de urgență, documentele care justifică urgența se vor prezenta la momentul depunerii cererii.
Și compartimentul Înmatriculări și Permise Auto și-a reluat activitatea. Pentru candidaţii la examenul auto, proba teoretică va fi reluată după data 25 mai. Până la această dată, vor fi identificați și programați pentru susținerea probei practice candidații ale căror dosare au expirat în timpul stării de urgență. Programarea se va realiza on-line.
Începând cu data de 25 mai, se va relua desfășurarea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, conform planificării efectuate, respectând regulile de igienă.
În autovehicul vor fi prezente maximum 3 persoane în același timp. Școlile de șoferi va trebui să asigure igienizarea autovehiculelor cu care se susține proba practică.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ