Secția de Diabet a Spitalului Județean funcționează cu doi medici

0
1389

Pompele de insulină, un ajutor nesperat oferit pacienților cu diabet
Secția Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău tinde să aibă soarta Secției de Cardiologie. Potrivit reprezentanților Casei Județene de Asigurări de Sănătate, secția mai funcționează doar cu doi medici. Situația este similară cu cea din Secția Cardiologie acolo unde pacienții sunt în grija a doi medici, după ce activitatea fusese la un moment dat suspendată din lipsă de specialiști.
Potrivit datelor CJAS Buzău, numărul de bolnavi pentru care a fost asigurat tratamentul specific în primele 9 luni ale anului 2022 este de peste 16000.
Există și o veste bună pentru pacienții bolnavi de diabet. În cadrul programului național de sănătate, pacienţilor li se asigură gratuit medicamentele, testele de automonitorizare necesare, pompele de insulina, sistemele de monitorizare continua a glicemiei precum si consumabilele acestora.
În primele 9 luni ale anului 2022 prin CJAS Buzău au fost asigurate fonduri pentru pompele de insulină în cazul a 6 bolnavi și materiale consumabile pentru sisteme de monitorizare continuă a glicemiei pentru 28 bolnavi, numarul acestora fiind în creștere față de aceeași perioadă a anului.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ