Secțiile din spitale cad ca la domino

0
2

Peste 1000 de buzoieni sunt programați de mai bine de un an la investigații
Criza medicilor din Spitalul Județean Buzău ar putea fi rezolvată dacă specialiștii ar fi puși să plătească o taxă atunci când aleg să plece din sistemul sanitar de stat acolo unde au învățat meserie. Managerul celei mai mari unități spitalicești din județ a atras atenția că o parte dintre medici aleg să plece în privat imediat după ce își termină rezidențiatul afectând practic activitatea din secții. Reintroducerea unei taxe de școlarizare i-ar determina pe medici să se mai gândească înainte de a pleca din secții.
Conducerea Spitalului Județean Buzău crede că medicii ar trebui să opteze pe de altă parte între privat și stat pentru a nu afecta activitatea din spitale. Mai mult decât atât, specialiștii care operează în sistemul privat ar trebui să ofere o mână de ajutor unităților spitalicești atunci când acestea se confruntă pe perioade limitate de timp cu deficit de personal.
Lipsa medicilor afectează pacienții. La nivelul județului Buzău în jur de 1000 de persoane sunt programate pentru diferite investigații de mai bine de un an și nici până astăzi nu au reușit să le parcurgă. O parte dintre ei poate au și murit…
În urmă cu două săptămâni activitatea în Secția de Cardiologie a Spitalului de Urgență Buzău a fost suspendată ca urmare a faptului că cei doi medici au ales să plece.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ