ȘEDINȚĂ FURTUNOASĂ

0
74

Discuții contradictorii între primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, directorul General al Companiei de Apă Buzău, Ionel Tescaru și unii dintre șefii administrațiilor locale, în cadrul Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008” convocată marți de președintele Petre Emanoil Neagu.

Ședința a început cu o întârziere de câteva minute pentru că nu s-a întrunit cvorumul necesar, fiind apoi reluată pentru a se dezbate proiectele aflate pe ordinea de zi. Deși totul părea să decurgă într-un ritm alert și fără sincope, în momentul în care s-a supus spre aprobare bugetul de venituri și cheltuieli al Companiei de Apă Buzău, edilul șef a declarat că se opune acestuia, mulțumindu-le mai apoi, în mod ironic, celorlalți primari prezenți în sală şi acuzându-i că ridică mâna la comandă, de frică.

Discuțiile aprinse au continuat cu directorul general al Companiei de Apă, Ionel Tescaru, căruia i-a reproșat că „otrăvește” lumea, cu bună știință, prin refuzul de a înlocui peste 35 de kilometri de conductă de azbest prin care este livrată acum apa în casele oamenilor.

În replică, directorul Companiei de Apă, Ionel Tescaru i-a explicat lui Toma că nu mai există decât aproximativ 5 kilometri de astfel de conductă.

Totodată, Ionel Tescaru i-a propus lui Constantin Toma constituirea unei comisii din care să facă parte reprezentanți ai Companiei de Apă și ai Primăriei Buzău care să meargă împreună în teren pentru a inventaria la fața locului conductele la care primarul Constantin Toma face referire.

Pentru a calma spiritele încinse, președintele Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008” Petre Emanoil Neagu a lansat un apel la conciliere între cele două părți cu rugămintea de a nu transforma această dispută într-una personală. Totuși în momentul votului, nici Neagu nu a scăpat de furia șefului Palatului Comunal care l-a acuzat că nu îl privește în ochi când votează și că nu îi contabilizează votul.

Nu au scăpat de reproșuri nici ceilalți primari prezenți în sală. Cel care a răspuns acuzațiilor lui Constantin Toma a fost primarul comunei Movila Banului, Romeo Moise, care a menționat că ar trebui să facă ceea ce a propus Ionel Tescaru, directorul Companiei de Apă Buzău, și anume să inventarieze tipurile de conducte care sunt folosite la distribuția apei, iar acolo unde sunt identificate conducte din azbest să se prevadă bani pentru înlocuirea lor.

 

La finalul disputei încinse, Constantin Toma a susținut că dacă lucrurile vor continua în acest mod, atunci municipiul Buzău se va retrage din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008”. Despre posibila retragere din ADI „Buzău 2008” a municipiului Buzău, Petre Emanoil Neagu a spus că nu crede ca municipalitatea va face un asemenea pas.

În cadrul Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008” au fost numiți 5 administratori provizorii în cadrul Consiliului de Administratie al Companiei de Apa SA Buzău, până la finalizarea procedurii de selecție a administratorilor.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ