ŞEDINŢĂ PARLAMENTARĂ DUPĂ MODEL BUZOIAN

0
57

Noi legi în domeniul agriculturii au fost dezbătute în afara sălilor Parlamentului. După ce, la sfârşitul lunii august la initiativa deputatului PSD, Dănuţ Păle, o şedinţă a Comisiei pentru agricultură a Camerei Deputaţilor s-a desfăşurat la Buzău în Sala Mare a Consiliului Judeţean, recent, o nouă întâlnire de lucru atipică, a avut loc la Alba Iulia.
Ședința Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților s-a desfășurat la Alba Iulia, după modelul celei de la Buzău, din vară. A fost o ședință festivă, dedicată Centenarului Marii Uniri, dar care și-a păstrat caracterul oficial de lucru, pe ordinea de zi a acesteia aflându-se în dezbatere două proiecte legislative: Proiectul de Lege privind instituirea „Zilei naționale a gastronomiei și a vinului românesc” și Proiectul de Lege modificarea unui articol din Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic. Alături de membrii comisiei, din care face parte în calitate de vicepreședinte și deputatul PSD de Buzău Dănuț Păle, au fost Ioan Deneș, Ministrul Apelor și Pădurilor, Geronimo Brănescu, Președinte Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare, Sorin Roşu-Mareș, secretar de stat în cadrul Ministerul Agriculturii, împreună cu echipa sa.
„Am ales să dezbatem ordinea de zi care conține raportul privitor la proiectul de Lege privind instituirea Zilei naționale a gastronomiei și a vinului românesc, componente fundamentale ale tradiției românești, într-unul din locurile care reprezintă cel mai bine identitatea națională”- Dănuț Păle.
Pe lângă cele două proiecte legislative, s-a discutat și analizat situația privind accesarea fondurilor europene și naționale pentru agricultură și dezvoltare rurală.
„Consider că sedințele susținute în teritoriu sunt o modalitate foarte bună pentru ca membrii comisiei să se consulte cu cei direct vizați de efectele deciziilor parlamentarilor. Buzău a fost prima gazdă a acestor ședințe organizate într-un alt context decât cel al Palatului Parlamentului din acest legislativ, inițiativă care a avut o foarte mare apreciere din partea tuturor participanților, și vom continua să facem acest lucru pentru ca deciziile noastre să reprezinte cât mai bine interesele cetățenilor.”a mai spus Dănuț Păle.
După ședință, membrii comisiei au asistat la schimbarea gărzii în Cetatea Alba Carolina, una din principalele atracții turistice ale orașului Alba Iulia.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ