Sediul Crucii Roșii, în pericol de prăbușire

0
28

Activitatea voluntarilor, îngreunată de situația financiară a organizației
Angajații Crucii Roșii se tem că în curând clădirea în care funcționează se va dărâma peste ei. Este un semnal de alarmă pe care voluntarii îl trag și nu este singurul. Facturile la utilități au fost cu greu achitate fără a fi decontate de către autoritățile locale în ciuda cheltuielilor pe care organizația le-a făcut pentru ajutorarea ucrainienilor refugiați.
Voluntarii Crucii Roșii din Buzău trag un semnal de alarmă. Clădirea de pe bulevardul Republicii din municipiul Buzău în care își desfășoară activitatea stă să se prăbușească. Este nevoie urgent de un nou imobil astfel încât să fie evitată o tragedie.
Și nu este singura problemă cu care voluntarii Crucii Roșii se confruntă. Banii folosiți pentru sprijinirea celor peste 300 de refugiați ucrainieni sosiți la Buzău nu au fost niciodată decontați de către autorități în ciuda promisiuni și acest lucru în contextul în care sumele respective erau necesare pentru acoperirea cheltuielilor generate de facturile la utilități.
Reprezentanții Primăriei Buzău au anunțat că a fost găsit un spațiu dar este nevioie de un aviz din partea Ministerului Educației.
În condițiile date, pe parcursul sărbătorilor voluntarii Crucii Roșii au continuat campaniile de ajutorare a refugiaților și a celorlalte persoane care se confruntă cu probleme în schimb organizația atrage atenția că nu știe cât timp își va mai putea continua activitatea fără un sprijin financiar.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ