SEMAFOARE INTELIGENTE LA CRÂNG

0
228

De câteva zile, în intersecția de la Parcul Crâng au început să funcționeze semafoare inteligente. Ca orice noutate apărută în trafic, a încurcat șoferii și pietonii care erau obișnuiți să circule după indicațiile semnelor de circulație. Preț de două zile, cozile de mașini s-au întins până la stadion sau până la spital, însă între timp lucrurile au intrat pe făgașul normal. După ce au adunat mai multe opinii, consilierii PNL au propus Executivului Primăriei să desființeze semafoarele de la intersecția de la poarta Crângului și să amenajeze un sens giratoriu.

Răspunsul la această problemă a venit din partea viceprimarului Ionuț Apostu. Acesta a explicat că decizia de a monta semafoare la Crâng a venit ca urmare a unui studiu de trafic efectuat de specialiști în domeniu.

Semaforele de la Crâng sunt o premieră pentru municipiul Buzău. Acestea sunt dotate cu senzori de trafic și au posibilitatea de a mări timpul de trecere a mașinilor în funcție de aglomerația din trafic. Acestea urmează să fie setate din nou, în acest sfârșit de săptămână, și adaptate valorilor de trafic înregistrate în intersecția de la Crâng.

Părerile legate de semaforizarea intersecției sunt contradictorii.Dacă șoferii care vin dinspre Micro 14 și stadion sunt nemulțumiți, în schimb șoferii care vin dinspre Bd. N. Bălcescu agreează apariția semaforului.Mulțumiți sunt și pietonii, care deși vor trebui să aștepte culoarea verde, vor fi siguri că vor traversa în siguranță.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ