SEMĂNATUL DE TOAMNĂ, ÎN BOLOVANI

0
27

După o vară secetoasă, nici toamna nu pare să fie prea promițătoare pentru agricultori. Deși pământul este arid, culturile de toamnă, respectiv, rapiță, grâu, orz, orzoaică și triticale au fost semănate de majoritatea fermierilor buzoieni. Specialiștii de la Direcția Agricolă Buzău sunt, însă, optimiști și susțin că din cele 70.000 hectare planificate pentru aceste culturi, s-au însămânțat aproximatix 50.000 . Însă, ploile se lasă așteptate!
Seceta își face simțită prezența în toate zonele județului, iar culturile semănate în toamnă, au de suferit de pe urma lipsei de precipitații din această perioadă. Mai exact, nici pentru anul viitor nu se poate face, momentan, mare lucru. Cu toate acestea, agricultorii buzoieni sunt optimiști și nu vor să lase pământurile pârloagă. Peste 50% din terenurile planificate pentru culturile de toamnă, respectiv, rapiță, grâu, orz, orzoaică și triticale , au fost însămânțate.
Dacă iarna nu va fi una bogată în zăpadă, și 2021, va fi un an agricol dezastruos. E adevărat, nu există riscul unei crize alimentare, dar seceta de anul acesta și recoltele foarte slabe vor avea efecte asupra economiei.

Iuliana Sîrbescu /Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ