SEMNAL DE ALARMĂ

0
27

La aproape  doi ani de la tragedia din clubul ,,Colectiv”, dezastrul s-a repetat. Vorbim despre un puternic incendiu la un azil de bătrâni din Capitală care a avut loc la finele lunii septembrie, unde o persoana a murit, iar mai multe au avut nevoie de spitalizare, după ce au fost intoxicate cu fum.

În urma verificărilor, s-a constatat că  azilul nu avea autorizație de securitate la incendiu. Tocmai din acest motiv, reprezentanții ISU Buzău, în cadrul unei întruniri cu constructorii și investitorii, au atras atenția asupra necesității deținerii autorizației de incendiu. Deținerea autorizației de incendiu reprezintă o oportunitate important de valorificat având în vedere nivelul ridicat al amenzilor în domeniu și de care sunt pasibile chiar și organele de conducere ale instituțiilor și societăților comerciale, în nume propriu. 

Pentru investitorii care doresc să valorifice această oportunitate, documentația necesară în vederea emiterii autorizației ar trebui să includă ca documente principale: avizul de securitate la incendiu, autorizația de construire, procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor, scenariul de securitate la incendiu, referatul verificatorului de proiect atestat și documentație cu caracter tehnic privind lucrările de construcție.

Din 1 octombrie, autorizatiile de securitate la incendiu au devenit obligatorii. De la această data  nu se mai aplică termenul de grație acordat în vederea intrării în legalitate pentru construcțiile puse în funcțiune în lipsa autorizației de securitate la incendiu. Totuși, mai există un termen valabil pentru anumite situații speciale.

În primele nouă luni ale acestui an, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău a primit 398 de solicitări în vederea emiterii avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu, din care 112 au fost conforme cu dispozițiile legale. Mai exact, la nivel județean au fost emise 66 avize de securitate la incendiu și 46 autorizații de securitate la incendiu. Și asta pentru că nu toate construcțiile au îndeplinit însă condițiile de avizare. În alte 472 de situații, pompierii buzoieni au acordat asistență tehnică de specialitate. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ