SENSUL GIRATORIU DE LA SPĂTARU EXTINS

0
21

Drumarii vor să amenjaze şi o bandă separată pentru viarj
Rondul de la Spătaru va fi extins cu încă 200 de metri, după o analiză a drumarilor. După demolarea “borcanului”, punctul de observație al Poliției Rutiere, a rezultat o suprafață considerabilă pe care va fi amenajat un sens giratoriu și cel mai probabil o bandă separată pentru virajul la dreapta. Deputatul Gabriel Avrămescu, preşedintele PNL Buzău a precizat că lărgirea racordului de virare la dreapta, din DN2B în DN2 E85, va facilita accesul în intersecție a mașinilor de mare tonaj.
Extinderea sensului are dublu scop, respectiv accesul mai rapid și în siguranță al tirurilor, în special, și protejarea asfaltului, nemaifiind nevoie de răsucirea în loc a roții.
“Așadar, intersecția, care, până nu demult, era foarte periculoasă, va beneficia nu doar de un sens giratoriu, ci, cel mai probabil, chiar și de o bandă separată pentru dreapta.
Astfel, tehnic vorbind, lărgirea racordului de virare la dreapta, din DN2B în DN2 E85, va facilita accesul în intersecție al mașinilor de mare tonaj”, a precizat într-o declaraţie, deputatul PNL Gabriel Avrămescu.
Lucrarea de amenajare a drumului, executată de CNAIR, a început în decembrie anul trecut odată cu demolarea borcanului, sensul giratoriu provizoriu fiind funcțional, la începutul lunii aprilie anul curent. Constructorii estimează aproximativ 10 zile pentru executarea lucrărilor.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ