SEPARATOARE DE SENS, CU ROLE PE DN2E85

0
234

DN2 E85 unul dintre cele mai periculoase drumuri din ţară va fi, de anul viitor, mai sigur. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere intenţionează să introducă un sistem de separatoare de benzi cu role. Este un proiect pilot ce va fi implementat pe anumite sectoare ale drumului, în judeţul Buzău.
Un sistem inovator,de separatoare de sens, pe role, care până în acest moment, nu este folosit în Europa, urmează să fie instalat pe Drumul Naţional 2 E 85. Sistemul, ar face şoseaua europeană ce traversează judeţul Buzău să devină mai sigură şi se află în fază de studiu al documentaţiei tehnice, la Compania Naţională de Administrare a Infrastrucurii Rutiere. Purtătorul de cuvânt al Companiei a precizat pentru TV Buzău că proiectul pilot va fi putea fi extins după analiza randamentului separatoarelor.
În primă fază, sunt avute în vedere zonele cele mai vulnerabile,cele mai predispuse accidentelor. Reprezentantul CNAIR a explicat de ce DN2E85 a are prioritate pentru instalarea nolui sistem de separatoare de sens.
Sistemul de separatoare cu role, spre deosebire de separatoarele de beton, prezintă avantajul că, maşinile care se lovesc de ele, se pot redresa mai uşor, prin transformarea energiei de impact într-o energie de rotaţie. Separatoare cu role există în Coreea, ţară în care a fost inventat acest sistem de protecţie, precum şi în Australia.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ