Separatoare de sensuri între Buzău și intersecția cu DN1 B?

0
2406

Accidente determinate de comercianți și pătrunderi pe contrasens
Comercianții care își expun mărfurile la vânzare în proximitatea drumurilor europene sau naționale sunt adevărate pericole pentru trafic. Regimul legal de viteză este ridicat pe respectivele sectoarele de drum iar faptul că locurile în care își desfășoară activitatea nu sunt semnalizate și sunt prea aproape de suprafața carosabilă pot da naștere unor tragedii. Spre exemplu anul trecut pe DN2E85 la ieșire din Mihăilești a avut loc un grav accident de circulație din care a rezultat 4 victime. Se pare că șoferul unuia dintre autoturismele implicate oprise pentru a cumpăra pepeni de pe marginea drumului moment în care a fost izbit de un alt autoturism. Astfel de situații, atrag atenția polițiștii, se pot întâmpla și pe tronsonul de drum dintre Buzău și Ploiești unde regăsim comercianții de ceapă respectiv pe DN10 Buzău-Brașov. În acest an polițiștii au aplicat mai multe amenzi comercianților întâlniți pe marginea șoselelor.
Controalele polițiștilor vor continua și în perioada următoare având în vedere riscul rutier ridicat.
Sectorul de drum DN2E85 între municipiul Buzău și intersecția cu DN1B E577 este presărat cu accidente mortale de circulație dar și cu comercianți. Pentru a evita posibile drame și a determina șoferii să nu mai oprească pe marginea carosabilului, amplasarea unor separatoare de sensuri și a unor parapeți metalici sunt soluții pe care specialiștii le iau calcul.
Recent un râmnicean a alergat pe DN2E85 pentru a atrage atenția asupra nevoii montării unor separatoare de sensuri pe cel mai periculos drum din țară în scopul reducerii numărului accidentelor de circulație și cel al victimelor.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ