SERVICII MEDICALE GRATUITE, PÂNĂ PE 1 APRILIE 2018

0
60

În urma discuțiilor purtate, la finalul anului trecut, de reprezentanții medicilor de familie cu Florian Bodog, ministru al Sănătății, aceștia au declarat că își mențin decizia de a nu acorda servicii medicale gratuite, după 3 ianuarie 2018. Deși majoritatea medicilor a semnat actele adiționale, aceștia anunță că nu vor face concesii la semnarea noilor contracte, dacă nu le sunt soluționate doleanțele. La Buzău, spre finele lunii decembrie a anului trecut, 192 de medici de familie au semnat actele adiționale la contractul cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, urmând ca alți trei să semneze aceste documente, cât de curând.

Asta înseamnă că, cel puțin pentru o perioadă de trei luni, vor acorda în continuare servicii medicale decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Adică, dispensarele vor fi deschise, iar medicii de familie vor elibera rețete compensate și gratuite dar și trimiteri, ca și până acum, conform contractelor aferente anului 2017.

 

Totuși, medicii de familie atrag atenția asupra faptului că, în situația în care, în decursul celor trei luni, nu le vor fi îndeplinite dorințele, ei vor adopta o altă metodă de lucru.

În urma discuțiilor purtate cu Florian Bodog, ministru al Sănătății la finalul lunii decembrie, acesta s-a arătat deschis dialogului și a adăugat că va încerca să găsească soluții la cât mai multe dintre revendicările medicilor de familie.

 ,,Consider că numai printr-un parteneriat strâns între medici, autorităţi şi pacienţi se poate realiza reforma în sănătate, iar aici rolul medicului de familie este unul extrem de important. Am avut numeroase întâlniri cu reprezentanții medicilor de familie și am toată disponibilitatea pentru dialog și colaborare. Din punctul meu de vedere lucrurile se rezolvă numai la masa dialogului. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și să ne gândim la pacienții noștri pentru că toți suntem în slujba lor. Pacienții sunt cei care au de suferit din cauza acestor blocaje.” prof.dr.Florian Bodog.

Medicii sunt nemulțumiți de subfinanţarea asistenţei medicale primare şi de imposibilitatea de practică optimă a medicinii de familie și avertizează că „sistemul va intra în colaps şi va lăsa milioane de pacienţi fără îngrijirea medicală la care au dreptul în calitate de plătitori de taxe şi impozite”.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ