SERVICII SOCIALE PENTRU UN VIITOR MAI BUN

0
40

Centrul rezidențial nr. 9 va fi reabilitat și transformat în case tip familial
„Servicii Sociale pentru un viitor mai bun” este cel mai recent proiect al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău. Contractul de finanțare în vederea începerii implementării proiectului a fost semnat, luni, într-un cadru oficial.
Reprezentanţii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Servicii Sociale pentru un viitor mai bun”. Un număr de 48 de copii și tineri din Centrul rezidențial nr. 9, vor beneficia de patru case, tip familial. Pentru 90 de copii cu dizabilități, se va înființa un Centru de zi pentru recuperare.
De asemenea, vor fi înființate patru ateliere , unde vor participa câte 12 copii și tineri. Aici, doi experți, un asistent social și un psiholog se vor ocupa de aceștia. Nici tinerii care părăsesc sistemul de protecție nu vor fi uitați.
Perioada de derulare a proiectului este de 35 de luni. Valoarea totală a contractului de finanțare este de peste 5 milioane lei, iar 2% din valoarea totală va fi suportată din bugetul Consiliului Județean Buzău.

Iuliana Sârbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ