SESIUNE DE IARNĂ LA ŞCOLILE DE POLIŢIE

0
52

Câteva zeci de buzoieni s-au decis să devină poliţişti şi s-au înscris la sesiunea specială de admitere în şcolile de profil. Examenul va avea loc în luna ianuarie, iar candidaţii au timp până la începutul lunii viitoare pentru a-şi depune dosarele.

Nevoia acută de cadre a determinat Ministerul de Interne să organizeze o sesiune suplimentară de admitere în şcolile de poliţie, ale căror cursuri vor dura numai un an. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău organizează în această perioadă activităţi de recrutare, iar cei interesaţi nu sunt deloc puţini, mai ales că nu a fost impusă vreo limită de vârstă.

Cererile de înscriere pot fi depuse până pe 5 decembrie, la Clubul Poliţiştilor, iar până pe 12 decembrie candidaţii trebuie să depună dosarul complet, cu toate documentele solicitate. Şansele de admitere la şcolile de poliţie sunt destul de mari având în vedere că anul acesta a mai fost organizată o sesiune de admitere, iar acum locurile sunt destul de numeroase.

În urma pensionărilor masive din cursul acestui an, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău se confruntă cu un deficit de personal, în special în rândul agenţilor, deficit ce ar urma să fie acoperit cu viitori absolvenţi ai şcolilor de poliţie.

Tot în scopul acoperirii deficitului de cadre, în perioada următoare este posibil ca Ministerul de Interne să recurgă iar la angajări de poliţişti, din sursă externă, în acest moment, fiind deblocate o serie de funcţii.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ