SESIZĂRI LA BIROUL ELECTORAL

0
59

Pregătirile pentru referendum sunt în grafic la Buzău, dau asigurări reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean. Problemele apărute după ce a fost nevoie de înlocuirea unui număr însemnat de preşedinţi de secţii de votare au fost remediate, iar cei care vor conduce secţiile în cele două zile de referendum au fost instruiţi. De asemenea la Biroul Electoral au fost înregistrate şi câteva sesizări privind afişajul.
Peste 125 de preşedinţi de secţii de votare din judeţ au invocat motive personale şi au renunţat să participe la referendumul pentru modificarea Constituţiei. Ei au fost înlocuiţi rapid cu persoane caree au calitate de experţi electorali, astfel că în acest moment toate secţiile de votare sunt acoperite cu preşedinţi. Aceştia au fost instruiţi în legătură organizarea referendumului ce se va desfăşura sâmbătă şi duminică.
Înlocuiri de preşedinţi de secţii de votare sunt aşteptate în continuare de Biroul Electoral Judeţean, cele mai recente fiind operate în cursul zilei de miercuri.
Pe lângă problemele ce ţin de asigurarea personalului din secţiile de votare, Biroul Electoral Judeţean are de rezolvat şi unele sesizări privind afişajul electoral.
Aceste ultime sesizări urmează să fie verificate, iar dacă se constată că sunt întemeiate, Biroul Electoral Judeţean va da hoărâri şi se vor lua măsurile necesare.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ