Sezonul drujbelor în Parcul Crâng

0
51

Prefectura Buzău solicită informații din partea Direcției Silvice Buzău
În Parcul Crâng din municipiul Buzău se taie ca în codru, legal spun reprezentanții Direcției Silvice Buzău. Vorbim despre specia de ulm afectată de o ciupercă asiatică, despre care specialiștii nu au găsit niciun leac. Tăierile arborilor uscați s-au întețit în ultima perioadă dar despre împădurire sau prevenție nici vorbă. Prefectul județului Buzău a cerut din partea administratorului fondului silvic lămuriri vizavi de tăierile masive din parc dar și măsurile pe care Direcția Silvică le-a luat sau le va pune în practică în scopul protejării pădurii.
Rămășită din codrii Vlăsiei, Parcul Crâng, plămânul verde al orașului riscă să dispară sub tăișul topoarelor. Direcția Silvică Buzău vorbește despre specia ulm care reprezintă o bună parte din fondul silvic al parcului, afectată de o ciupercă asiatică.
Arborii uscați, potrivit procedurilor sunt tăiați în schimb Direcția Silvică nu consideră necesară reîmpădurirea acelor suprafețe asupra cărora au fost realizate lucrări de extragere, decât în anumite condiții.
Buzoienii sunt de părere că în locul arborilor uscați, Direcția Silvică ar trebui să reîmpădurească.
Măsuri de prevenire a bolii, nici vorbă. După ce sunt extrași arborii uscați, crengile bolnave sunt lăsate în continuare pe sol. De aici ele pot îmbolnăvi și alți copaci.
În antiteză cu declarațiile reprezentanților Direcției Silvice, cărțile de specialitate arată faptul că există măsuri de prevenire sau limitare a efectelor bolii.
“BOALA USCĂRII ULMULUI”

Prefectul județului Buzău a precizat că va solicita din partea Direcției Silvice un punct de vedere vizavi de tăierile din Parcul Crâng dar și de măsurile ulterioare în scopul protejării pădurii.
Reprezentanții Direcției Silvice au mai precizat că tăierile ulmilor nu vor mai continua și anul viitor având în vedere că o bună parte dintre arbori au fost deja extrași.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ