Sfaturi pentru Revelion de la polițiști

0
18

Cum să eviți amenzile și dosarele penale
De Revelion, buzoienii sunt invitați pe platoul din Piața Dacia pentru a lua parte la un concert cu ocazia trecerii în Noul An. Se spune că dacă iei o amendă în noaptea dintre ani s-ar putea să își meargă rău pe tot parcursul anului, din acest motiv polițiștii țin să facă o serie de recomandări.
Buzoienii vor ieși din nou pe stradă în noaptea de Revelion. În Piața Dacia din municipiul Buzău va fi organizat un concert urmat de un foc de artificii. Probabil fiecare dintre cei care vor alege să petreacă noaptea dintre ani în centrul orașului va veni cu artificii sau alte produse pirotehnice. Polițiștii spun însă că sunt interzise folosirea petardelor sau a pocnitorilor.
Persoanele fizice au voie să schiziționeze doar materiale din categoria F1 care nu conțin mai mult de 3 grame de amestec pitotehnic. Petardele și pocnitorile fac parte din categoriile 2,3,4,P2, T1 și T2 care pot fi folosite doar de personal specializat. Astfel, pentru a sărbătorii Revelionul fără incidente, polițișii recomandă buzoienilor să nu folosească materiale pirotehnice ilegale.
Recent poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, au efectuat 5 percheziţii domiciliare în municipiul Râmnicu Sărat şi în comuna Limpeziş. În urma acestora, au fost confiscate 45000 de articole pirotehnice deţinute fără drept, din categoriile P1, F1, T1, F2, F3, F4, cu o greutate de 667 kg, în valoare de 54000 de lei.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ