Și-a văzut tatăl sfîrșind sub ape Intervenție dramatică la balta Ciocîrlia

0
54

Un bărbat din Boboc a murit astăzi după-amiază înecat în balta de la Ciocîrlia aflată pe raza comunei Vadu Pasii. Se afla în zonă pentru a-i da o mînă de ajutor prietenului său la supravegherea unor animale iar la un moment dat, din cauza căldurii, barbatul a intrat in apa să se răcorească. A vrut să o traverseze dar nu a mai putut să ajungă la mal si s-a înecat. Tragedia s-a întîmplat chiar sub ochii fiului acestuia în vîrstă de 14 ani care se afla pe malul apei.
Intervenție dramatică în comuna Vadu Pașii. Pomperii buzoieni au fost solictați să intervină pentru a scoate din balta Ciocîrlia un bărbat care se presupunea că s-ar fi înecat. Ajunși la fața locului salvatorii au utilizat o barcă în căutări iar după cîteva minute victima a fost găsită. La fața locului a ajuns și o ambulanță care l-a resuscitat pe bărbat timp de mai bine de 30 de minute.
Din nefericire, pentru buzoian nu s-a mai putut face nimic.
Intervenția a fost dificilă întrucît balta de excavație are o adîncime variabilă. Astfel sunt locuri în care poate atinge 1 metru adîncime dar și zone în care te poți afunda pînă la 3-4 metri. Bărbatul era din comuna Bobocu și venise la Vadu Pașii să îi dea o mînă de ajutor prietenului său care deține mai multe animale. La un moment dat, din pricina căldurii a considerat că nu ar fi rău să facă o baie. Nu a luat în calcul faptul că nu este o baltă naturală ci una excavată cu o adîncime necunoscută. Întreaga tragedie s-a produs chiar sub ochii băiatului celui care avea să își piardă viața înecat.
Oamenii din zonă spun că balta este des frecventată de copii și tineri care vin la scăldat pe timp de vară fără a lua în calcul faptul că este deosebit de periculoasă.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ