SIMULAREA BAC-ULUI, DEZASTRU PE LINIE

0
85

JUMĂTATE DINTRE ELEVII BUZOIENI, CORIJENȚI LA SIMULARE
Dezastru pe linie la simularea examenului de bacalaureat la Buzău. Jumătate dintre elevii din județ înscriși n-au reușit să obțină nota 6. Dintre cele 29 de unități de învățământ liceal, nouă au avut promovabilitate sub 10%, iar patru licee nu au avut niciun elev cu notă de trecere. La polul opus se află Colegiul „B.P. Hasdeu”, unde 96% au promovat, urmat de Colegiul Pedagogic cu 80% rată de promovabilitate. Cu toate acestea , conducerea inspectoratului susține că procentele sunt mai mari decât în anii trecuți, excepție făcând anul 2020 , când pandemia a anulat efectuarea simulărilor.
Educația buzoiană în pandemie a rămas corijentă. Atât elevii cât și cadrele didactice au trebuit să se adapteze din mers la un nou sistem de predare. Rezultatele simulărilor pentru Bacalaureat sunt devastatoare. O jumătate dintre cei 3023 de elevi înscriși la probe, nu sunt pregătiți pentru examenul maturității. Numai 51, 06% dintre elevii de clasa a XII-a, înscriși la simulare au reușit să obțină media peste șase. Potrivit datelor de la Inspectoratul Școlar Județean, din cele 29 de unități de învățământ liceal unde s-a desfășurat simularea, în doar 10 au promovat peste 50% din elevi. Cele mai slabe note au fost la proba de matematică, unde procentul de promovabilitate a fost sub 40%.
Totodată, în nouă licee, mai puțin de 10% din elevi au obținut note peste 6, iar în patru unități niciun elev nu a reușit să ia notă de trecere.
Ion Dobre, liderul de Sindicatului Învățământului din Buzău consideră că sistemul de învățământ este într-un regres total, iar legile făcute peste noapte se răsfrâng asupra elevilor.
În urma rezultatelor , unitățile de , prin dascăli, trebuie să ia măsuri de remediere a situației școlare,astfel în cât , în vară ponderea promovabilității să fie mai mare.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ