SINDICALIȘTII DIN POLIȚIE, PROTESTEST LA PREFECTURĂ

0
38

Peste 50 de membri ai Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual s-au adunat miercuri în fața Prefecturii pentru a protesta împotriva nerespectării legii salariale şi a pensiilor militare de stat. Picătura care a umplut paharul este neacordarea sporului COVID pentru angajații M.A.I. care sunt în prima linie.
Înarmați cu pancarte inscripționate cu diferite mesaje, membrii Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual au pichetat sediul Casei Albe din Buzău, timp de o oră. Înghețarea de către Guvern a salariilor și anularea indexării pensiilor militare de stat, reprezintă unele din nemulțumirile celor din sindicat. De asemenea, aceștia cer guvernului, majorarea la 25 % a sporului pentru risc, celor din structurile de investigații criminale, de acțiuni și intervenții speciale, şi a celor din centrele de arest. Totodată, sindicaliștii cer majorarea normei lunare de hrană acordată personalului Ministerului de Interne .
Neacordarea sporului COVID, suplimentul salarial pentru risc medical, angajaților din Ministerul Afacerilor Interne, aflați în prima linie, este o altă nemulțumire strigată de membrii Sindicatului Polițiștilor, în fața Prefecturii.
În timpul protestului o delegație formată din liderii de sindicat și-au prezentat nemulțumirile reprezentatul guvernului în teritoriu, subprefectul Adina Moiseanu.

Iuliana Sîrbescu /Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ