Sindicatele din învățământ, atac la politicieni

0
62

Politicienii locali aflați la guvernare decid numirile
Ministerul Educației a publicat recent metodologia concursului pentru ocuparea funcțiilor de directori care va debuta începând cu data de 15 septembrie. Cu toate acestea, până la desfășurarea concursului, atrag atenția sindicatele din învățământ, numiri ar putea să se fac indirect de către politicienții locali, în mod special cei aflați la guvernare.
Concursul de directori și directori adjuncți va începe cu data de 15 septembrie atunci când vor avea loc înscrierile. Până la desfășurarea concursului, sindicatele atrag atenția despre faptul că ar putea avea loc numiri pe funcții decise indirect de către decidenții politici locali.
Reprezentanții Sindicatului Învățământului Preuniversitar au precizat că s-au purtat discuții cu conducrea Inspectoratului Școlar Județean Buzău care a oferit garanții că nu vor exista schimbări de directori până la finalizarea concursului.
Conducerea IȘJ precizează că vor exista numiri pe funcții provizorii până la debutul concursului pentru școlile unde mandatele se vor încheia.
Pe tema numirilor de directori au existat confruntări în mediul politic. Social-democrații au acuzat PNL, în cadrul unei conferințe de presă organizată luna trecută, că au o listă de numiri politice.
În replică, liderii liberali au răspuns la acea dată că nu există nicio listă de numiri.

“Cum îndrăznește să vorbească PSD despre în rândul directorilor de școli? Care este dovada acestor declarații mincinoase? Unde este lista asta de care știu băieții de la PSD, dar pe care eu nu am văzut-o niciodată?…PNL Buzău nu are pregătită o listă cu oameni de partid care să le ia locul directorilor de școli ale cărora mandate urmează să expire”.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ