Sindicatele se încălzesc pentru noi proteste

0
3

Acuzații de false promisiuni
Principalele ramuri sindicale sunt nemulțumite de promisiunile guvernanților privind creșterea drepturilor salariale. Atât polițiștii, profesorii cât și celelalte categorii sociale au primit asigurări că începând cu luna ianuarie vor beneficia de creșteri ale salariului care nu au fost însă respectate. În perioada următoare vor exista noi consultări, care dacă nu vor da roade, se vor transforma în proteste.
Sindicatele solicită de urgență creșterea salariilor, atât în domeniul privat cât și în cel bugetar. Prețul produselor de larg consum cât și valoarea facturilor la energie au explodat, motiv pentru care puterea de cumpărare a scăzut drastic. Pe fondul unei crize economice, sindicaliștii arată cu degetul către guvernanții care au promis creșteri salariale, de la o zi la cealaltă dar au uitat să le respecte.
Prin urmare sindicatele anunță că sunt posibile noi proteste în situația în care Guvernul nu va lua măsuri în ceea ce privește creșterea salariilor. Profesorii, care au ieșit în stradă la câteva zile după polițiști, la finalul anului trecut au anunțat o întâlnire la nivel central în scopul detensionării situației.
Mii de polițiști, profesori și cadre sanitare au organizat proteste la finalul anului trecut solicitând de urgență respectarea drepturilor salariale și îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ