SISTEMATIZARE ÎN INTERSECŢIA DE LA FLORICA

0
262

Una dintre cele mai periculoase intersecţii din judeţul Buzău va fi sistematizată. Este vorba despre intersecţia de pe DN2 E85 către localitatea Florica, zonă în care, de-a lungul anilor s-au produs numeroase accidente grave. Administratorii drumului au decis ca acolo să fie realizate benzi de circulaţie suplimentare pentru cei care vor să iasă de pe drumul naţional.
Accidentele pe DN2 E85 la intersecţia cu drumul către localitatea Florica vor putea fi evitate pe viitor, după ce autorităţile vor sistematiza zona. Traficul va fi fluidizat şi se va desfăşura în siguranţă datorită unor benzi suplimentare de circulaţie ce urmează să fie realizate acolo. Aceasta a fost soluţia optimă pentru prevenirea evenimentelor rutiere, după ce administratorii drumului au stabilit că un sens giratoriu nu poate fi amenajat sub nicio formă. Proiectul a trecut şi de studiul de oportunitate şi de proiectare, mai rămâne să fie găsit constructorul, care să înceapă lucrările.
Intersecția de la Floria este cunoscută în județ pentru riscul crescut de accidente.Cele mai multe se produc atunci când șoferii care vin dinspre Buzău și vor să vireze stânga către Florica. Ei riscă să fie tamponați din spate în timp ce opresc pe banda de lângă axul drumului pentru a se asigura.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ