SISTEMUL E-TICKETING, AMÂNAT

0
104

Societatea Trans Bus își dorește să implementeze un sistem de management informatizat pe toate autobuzele. Societatea de transport public chiar a lansat în licitație publică achiziționarea softului și a terminalelor care urmau să fie montate pe mașini, însă deocamdată procesul a fost suspendat. Pentru că Trans Bus își tot mărește flota de autobuze, urmează să fie refăcut caietul de sarcini astfel încât să fie acoperite toate cerințele societății.

E-ticketing reprezintă un sistem de taxare  ce presupune montarea în autobuz a unor cititoare electronice. Călătorii își vor procura bilete sau carduri de la unitățile de vânzare ale Trans-Bus și vor fi obligaţi să valideze călătoria la urcarea în mijlocul de transport în comun. Validarea se va face prin alăturarea biletului sau cardului de partea de jos a dispozitivului electronic, care, în câteva secunde, va afișa mesajul „validat”. Acum conducerea Trans Bus speră că implementeze acest sistem de autobuzele din oraș la începutul anului viitor.

Implementarea sistemului e-ticketing presupune renunțarea la serviciile actualelor taxatoare. El nu vor fi însă concediate, ci vor fi reîncadrate ca personal al serviciului de supracontrol.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ