SITUAȚIE INCREDIBILĂ

0
192

Situație incredibilă la Școala Gimnazială Vadu Pașii. O profesoară de limba română a uitat să mai vină la ore, la o săptămână de la debutul anului școlar. Acest lucru a pus în mare încurcătură atât conducerea școlii cât și pe elevii unității de învățământ, mai ales pe cei de clasa a VIII a care se pregatesc de Evaluarea Naţională. Conducerea Inspectoratului Școlar Buzău a aflat de acest aspect abia la inceputul acestei saptamani, de la un parinte.

Mai mulți părinti s-au aratat extrem de revoltati după ce copiii lor i-au anunțat că, după prima săptămână de la debutul școlii, orele de română nu se mai fac. Mai exact, profesoara care este titulară nu a mai venit la clasă, de pe data de 19 septembrie, din motive de sănătate. Acest lucru a fost sesizat de către părinți conducerii unității de învățământ.

Directorul scolii a purtat discutii cu cadrul didactic, în urma cărora a aflat de  problemele de sănătate pe care aceasta le prezintă.

Numai că acest lucru nu s-a întâmplat. Din data de 19 septembrie și până în prezent, profesoara de limba română și-a luat de 4 ori, concediu medical, fără ca aceasta să își găsească pe toată perioada absenței sale, un înlocuitor. Directorul Școlii Gimnaziale Vadu Pașii spune că i-a anunțat pe șefii din învățământul buzoian de această problemă, săptămâna trecută.

De cealalta parte, conducerea Inspectoratului Școlar Buzău spune că despre această situație a aflat de la un părinte, luni dimineață. Mai mult decât atât reprezentanții Inspectoratului Școlar spun că ei sunt anunțați de conducerea școlii abia atunci când vor să organizeze un concurs pe un post vacant pentru o perioada determinata de timp, însă cazul în sine a făcut acest lucru imposibil.

Situația era cu atât mai disperată, cu cât la clase orele de română se făceau din când în când, mai ales că înlocuitorii profesoarei de română veneau când puteau. Asta mai ales în contextul în care, elevii de clasa a VIII a se pregătesc, în acest an școlar, de Evaluarea Naţională. Conducerea școlii spune că, timp de 2 săptămâni, schimbând orarul, cursurile au fost asigurate de două cadre didactice calificate.

În ceea ce privește asigurarea orelor de curs, aici Inspectoratul Școlar Județean Buzău are alte cunoștințe.

Într-un final, după săptămâni de incertitudini conducerea școlii a declarat că a gasit un înlocuitor pentru profesoara de română, până la sfârșitul anului școlar.

Șefii învățământului buzoian au declarat ca rezolvarea situatiei create în unitatea de învățământ, după absentele repetate ale cadrului didactic, ține strict de conducerea școlii. Totodată ei au declarat că au fost anunțați de faptul că a fost găsit un profesor calificat de limba română care să țină orele respective.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ