SOARELE, BRONZUL ȘI SPITALUL

0
6

Pericolele care ne pândesc la plajă

Ploile nu mai sunt atât de prezente în ultima perioadă iar soarele și-a făcut simțită prezența, la fel și canicula. Când vine vara și spunem concediu atunci ne gândim fiecare dintre noi cum să fugim la mare sau la piscină pentru a prinde un pic de bronz. Medicii însă atrag atenția că în situația în care nu respectăm anumite reguli, atunci mersul la plajă s-ar putea transforma în mersul la spital.
Soarele ne poate aduce nenumărate beneficii sănătății dar atunci când este prea puternic și nu ne protejăm, riscul apariției unor afecțiuni este iminent. Persoanele cele mai expuse sunt copiii și vârstnicii, sunt de părere specialiștii.
Ce alegem între bazinele de înot sau ștranduri și mare? Specialiștii ne recomandă ultima variantă întrucât neplăcerile care pot apărea atunci când oamenii folosesc bazinele sau ştrandurile ţin în principal de dezinfectanţii care se folosesc periodic pentru a menţine un mediu propice scăldatului.
Pentru a ne bucura de soare și de plajă, medicii ne recomandă să nu ne expunem decât într-un anumit interval orar și să ne acoperim pielea cu haine lungi
În această perioadă, pielea este predispusă la formarea unor cancere cutanate, cele mai importante şi cele mai agresive fiind melanoamele. Potrivit specialiștilor, din nefericire, în ultima perioadă, apar și la persoanele mai tinere, care au suferit arsuri solare de-a lungul anilor.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ