ŞOFER ARESTAT

0
44

Polițiștii din Pogoanele au reţinut un bărbat în vârstă de 55 de ani, din Gomoieşti, după ce l-au depistat la volanul unui autoturism pe drumul naţional 2C, pe raza localităţii Bălaia. În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule de la începutul lunii septembrie 2017 şi totodată nu se afla la prima abatere în această privinţă. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană având suspendată sau anulată exercitarea acestui drept”.Polițiștii au dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore, iar Judecătoria Pogoanele a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

ȘOMAJ CRESCUT ÎN JUDEȚ

Datele publicate de Ministerul Muncii pentru primele nouă luni ale anului trecut arată că, din totalul celor aproape 240.000 de români, care primesc venit minim garantat, cei mai mulţi – câte peste 8.000- sunt în judeţele care au şi şomaj peste media naţională. Potrivit unui top al județelor cu rate ale şomajului ridicate se află și Buzăul cu un procent de 8,6, după Vaslui, Teleorman, Mehedinţi și Dolj. Potrivit acelorași date există în continuare judeţe în care rata şomajului este de peste 10%, ceea ce înseamnă că unu din zece locuitori este apt de muncă nu lucrează.

MAŞINĂ ÎN FLĂCĂRI, LA SPITAL

O mașină a fost cuprinsă de flăcări, în această după-amiază, în curtea Spitalului Județean de Urgență. Pompierii solicitaţi să intervină, au reuşit să stingă incendiul în foarte scurt timp. Incendiul izbucnit în parcarea spitalului s-a manifestat sub capotă, la motor, cauza acestuia fiind, cel mai probabil, un scurtcircuit. O autospecială de stingere cu apă și spumă a acționat la fața locului, nu înainte ca mașinile parcate în apropiere să fie îndepărtate.

ANUL ȘCOLAR VIITOR ÎNCEPE MAI DEVREME

În urma consultării recente avute de ministrul Educației, Valentin Popa cu reprezentanți ai organizațiilor de părinți, elevi, sindicate și patronate s-a stabilit ca anul școlar 2018-2019 să înceapă pe data de 10 septembrie. Totodată, s-a luat decizia ca durata vacanței de iarnă să fie de trei săptămâni. Pe agenda şedinţei au mai fost incluse, pentru informare, proiectul metodologiei şi calendarului de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018 – 2019 şi proiectul de metodologie de acordare a gradaţiei de merit.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ