ȘOFERI ANGAJAȚI LA TRANS BUS

0
1415

După introducerea în trasee a 24 de noi autobuze cumpărate din Olanda, societatea Trans Bus a ajuns la aproape o sută de autobuze care circulă prin municipiul Buzău. După eliminarea operatorilor privaţi, firma din subordinea municipalităţii a crescut frecvenţa curselor pe toate cele 11 linii urbane şi preorăşeneşti. În același timp, societatea a făcut și noi angajări, iar prioritate au avut chiar șoferii care, până de curând, erau angajați ai firmelor de maxi taxi.
Autorităţile Buzăului au planuri mari pentru societatea de transport public local. Printre obiective se numără dotarea companiei cu autobuze electrice şi înfiinţarea de linii noi spre comunele vecine Buzăului.
Prin extinderea activităţii Trans Bus, care a însemnat cumpărarea de autobuze second-hand din Olanda, societatea a creat zeci de locuri de muncă. De curând, societatea a angajat 100 de persoane, iar printre acestea se numără și cinci buzoieni care au condu autobuze în străinătate, în țări precum Anglia, Franța sau belgia și care au revenit în Buzău.
În condiţiile în care Trans Bus a devenit operator unic de transport în comun pe raza municipiului Buzău, societatea a fost obligată să se adapteze noilor cerinţe. Astfel, începând de vinerea trecută, Trans Bus a început să aplice noul plan de transport aprobat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău-Mărăcineni”. Conform conducerii societăţii, acest program va rezolva în mare parte nevoia de mobilitate a cetăţenilor din municipiu şi va suplini dispariţia operatorilor privaţi de maxi-taxi.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ