ȘOFERII ÎN PERICOL PE DN10

0
88

Autoritățile vor merge la fața locului
Măsurile pe care autoritățile le-au luat în zona Siriu, unde au avut loc căderi de bolovani, în luna martie, pun în pericol viața șoferilor, atrage atenția primarul comunei Siriu. Au trecut mai bine de trei luni din momentul în care în zona barajului de la Siriu s-a decis ca circulația să se desfășoare pe un singur sens, iar săptămâna viitoare autoritățile anunță că vor reevalua situația și vor încerca să găsească soluții astfel încât autovehiculele să poată circula pe ambele benzi.
Situație dramatică la Siriu. Șoferii care traversează zona în care au avut loc căderile masive de bolovani în luna martie, își riscă viața. Circulația se desfășoară pe un singur fir, dar având în vedere timpul foarte mare pe care șoferii trebuie să îl petreacă în fața semafoarelor, în situația unei noi alunecări de teren, nu se pot feri de bolovani.
În luna martie circulația pe DN10 Buzău-Brașov, în zona lacului de acumulare Siriu, a fost întreruptă din pricina unor căderi masive de bolovani. După mai multe zile, timp în care specialiștii au executat lucrări de degajare a drumului, circulația a fost reluată pe un singur fir, alternativ, prin semaforizare. Au trecut mai bine de trei luni de la acel moment, iar în acel punct se circulă în continuare pe un singur sens. Autoritățile au anunțat că săptămâna viitoare se va face o reevaluare a situației astfel încât să se găsească o soluție pentru rezolvarea problemei.
Situația de la Siriu a dat naștere, după episodul din luna martie, unor contre între parlamentarii buzoieni. Deputatul PSD Romeo Lungu a anunțat că a i-a atras atenția ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă despre situația gravă pe de DN 10, iar deputatul liberal Gabriel Avrămescu a continuat spunând că la inițiativa actualului guvern s-a demarat expertiza și studiile geo pentru consolidarea drumului. Cert este că nici până situația nu s-a rezolvat.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ