ȘOFERIȚĂ PE MAȘINA DE GUNOI

0
447

Femeile prind din ce în ce mai mult curaj, iar meseriile care, până de curând, erau considerate portrivite bărbaților, au fost alese, mai nou, și de către femei. Curaj a avut și Daniela Teișanu, care este șofer pe o autospecială pentru colectarea gunoiului, în cadrul RER Sud. Aceasta reușește, cu o mașină de mare tonaj, să facă slalom printre spațiile restrânse dintre blocuri sau prin parcări foarte mici, unde se regăsesc platformele de gunoi. De trei luni este șofer pe mașina de gunoi după ce a reușit să obțină permisul auto de profesionist.
Daniela Teișanu are doi copii și, înainte de a deveni șoferiță pe mașina de gunoi, a lucrat la o firmă de ambalaje. La un moment dat a decis că are nevoie de un serviciu mai bun și a decis să devină șofer profesionist. Bineînțeles că, în primele zile de lucru, glumele și vorbele la adresa sa, venite din partea colegilor bărbaților sau a oamenilor de pe stradă, nu au fost tocmai încurajatoare.
Curajul, determinarea și siguranța de sine sunt esențiale atunci când o femeie se află la volanul unei autospeciale. Toate la un loc fac din profesia pe care a îmbrățișat-o brățară de aur. Aleile înguste și labirintice dintre blocuri, garnisite cu mașini mici și pline de copii care aleargă, sunt provocarea din fiecare zi a Danielei Teișanu.Se poate spune, pe bună dreptate, că este deschizătoare de drum într-o ramură a meseriei de șofer profesionist, dedicată exclusiv bărbaților. După trei luni de muncă la RER Sud, colegii Danielei au început să o privească cu alți ochi. Dacă în primele zile, nu erau încrezători în abilitățile ei de șofer, acum se declară în siguranță.
Din datele pe care le deține RER Sud, Daniela Teișanu este singura șoferiță de autospecială de gunoi din țară.

DENISA IRIMIA/ ALEX NICOLAE

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ