Șoferul băut de la Vadu Pașii a fost reținut

0
1017

Mesaje și lumânări de la colegi în memoria adolescentului de 15 ani decedat în accident
Șoferul băut care a accidentat mortal un adolescent își va petrece următoarele 30 de zile în arest, au anunțat polițiștii buzoieni. Tragicul accident de la Vadu Pașii în urma căruia un bărbat de 58 de ani a accidentat mortal un pieton ce se deplasa pe marginea drumului, pe același sens de mers i-a determinat pe magistrați să decidă arestarea preventivă a conducătorului auto. În urma testării cu aparatul etilotest a reieșit o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la unitatea medicală pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Cosmin era elev în clasa a IX la Liceul Tehnic din municipiul Buzău. În memoria lui, un grup de elevi a postat pe pagina de Facebook a unității de învățământ un mesaj de condoleanțe. Totodată, un locuitor din comuna Vadu Pașii a arătat că în locul în care s-a petrecut evenimentul rutier nu exista un trotuar pe care copilul să se deplaseze.
Bărbatul a arătat că în zonă, în orice moment se poate petrece un eveniment rutier similar.
Polițiștii atrag atenția încă o dată șoferilor să nu se urce la volan sub influența băuturilor alcoolice.
Șoferul băut s-a ales cu dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul. Potrivit unor informații, conducătorul auto fusese sancționat în urmă cu câteva luni prin reținerea permisului de conducere tot pentru că a fost prins la volan sub influența băuturilor alcoolice.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ