SOLDE MAI ATRACTIVE PENTRU REZERVIŞTII VOLUNTARI

0
50

Ministerul Apărării Naţionale a prelungit perioada de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari pentru anul 2018. Astfel, termenul limită pentru depunerea dosarelor la Centrul Militar Judeţean, va fi la 22 iunie, față de 8 iunie, cum era până în prezent.
Centrul Militar Judeţean Buzău are aproxiamtiv 100 de locuri disponibile pentru cei care vor să devină ofiţeri, subofiţeri sau soldaţi voluntari rezervişti. Candidaţii care vor trece probele de selecţie şi vor obţine statutul de rezervist voluntar vor primi în cont 30 la sută din solda unui militar aflat în serviciul permanent, conform unei propuneri de modificare legislativă, ce s-a aflat în dezbatere publică.
„Procesul de recrutare a rezerviştilor voluntari se desfăşoară în baza Legii nr. 270/ 2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi a Normelor metodologice de aplicare a acesteia. M.Ap.N. a iniţiat un proiect de lege pentru completarea respectivului act normativ, document aflat în dezbatere publică pe site-ul instituţiei militare, în vederea creșterii atractivității serviciului militar în calitate de rezervist voluntar. Reamintim că, pentru înscrierea în procesul de recrutare şi selecţie, precum şi pentru alte detalii, persoanele interesate se pot adresa centrelor militare judeţene sau de sector pe a căror rază îşi au domiciliul, unde vor fi informaţi cu privire la noutăţile în domeniu”, se arată într-un comunicat de presă al MapN.
Rezerviştii voluntari reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă faţă de cea a personalului militar în activitate. Cât timp este în programul de instruire, voluntarul primeşte soldă întreagă, la fel ca un militar profesionist.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ