SOSEȘTE VACCINUL ANTIGRIPAL

0
41

Vine devreme, dar este puțin. Vorbim despre vaccinul antigripal care, zilele acestea, sosește la Buzău. Chiar dacă față de anii trecuți, serul este distribuit la timp, dozele care au ajuns la Buzău sunt puține în comparație cu nevoile Direcției de Sănătate Publică. Pentru a acoperi imunizarea cât mai bine, reprezentanții DSP au făcut o listă de priorități.
De câțiva ani, vaccinul antigripal ajungea la Buzău când deja sezonul rece își intrase în drepturi, iar afecțiunile respiratorii creșteau rapid de la o săpătmână la alta. Anul acesta însă, serul a fost trimis, săptămâna această, în județ, dar numărul dozelor este extrem de mic în comparație cu nevoile transmise către Ministerul Sănătății de către Direcția de Sănătate Publică.
Pentru că cele 1.200 de doze de vaccin antigripal sunt puține, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au decis să întocmească o listă cu cei prioritari la vaccinare. Primele doze de ser vor fi folosite pentru imunizarea personalului medical din secțiile cu risc crescut de îmbolnăvire. Abia la ultima tranșă de vaccinuri vor avea acces și buzoienii care vor să se imunizeze împotriva gripei.
Potrivit legii, copiii, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, femeile gravide, bolnavii care suferă de afecţiuni cronice, personalul sanitar şi persoanele instituţionalizate pot beneficia de vaccinare gratuită împotriva gripei, în fiecare sezon rece.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ