SPAȚIUL VERDE LIPSEȘTE CU DESĂVÂRȘIRE

0
73

Semnal de alarmă tras de primarul Constantin Toma! Municipiul Buzău duce o lipsă acută de spații verzi. Normativele europene impun un minim necesar de 26 de metri pătrați de spațiu verde per cap de locuitor, însă orașul nostru abia dacă are 5 metri pătrați. Suprafața este foarte mică în comparație cu nevoia, iar acest lucru ar putea afecta și dezvoltarea municipiului pe viitor.

Această criză de spații verzi s-a acutizat de la un an la altul după ce multe dintre ele au fost transformate în locuri de parcare sau au fost ocupate de diferite construcții. Însă, în această situație, ar exista totuși și vești bune. Problema spațiului verde necesar fiecărui locuitor ar putea fi rezolvată odată cu trecerea Parcului Crâng în proprietatea municipalității. În plus, autoritățile încearcă să identifice toate spațiile care ar putea fi amenajate cu gazon și flori.

Pentru a rezolva această problemă și pentru a ne putea apropia de directivele europene, primarul Constantin Toma a angajat un arhitect peisagist care va identifica, la Buzău, toate spațiile ce pot deveni oaze de verdeață, pline cu flori. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ