Speciile sensibile de pomi fructiferi, afectate de ger

0
13

Cireșii de la Stațiunea Pomicolă Istrița, feriți până la acest moment de îngheț
Temperaturile scăzute din ultima vreme au afectat speciile sensibile de pomi fructiferi , atrag atenția specialiștii din cadrul Stațiunii Pomicole Istrița. Vestea bună este încă că cea mai mare parte din terenul aflat în admnistrare de stațiune este cultivat cu cirești care nu au intrat încă în perioada de vegetație. Din acest motiv nu vor avea suferi de pe urma gerului.
Sfârșitul iernii a adus temperaturi ridicate specifice lunilor de primăvară fapt ce a determinat înflorirea unor specii de pomi fructiferi. Primele zile de primăvară în schimb au fost caracterizate de valori sub pragul înghețului și ninsori, fenomene care vor afecta dezvoltarea culturilor sensibile, atrag atenția specialiștii din cadrul Stațiunii Pomicole Istrița.
Prunii și cireșii datorită cărora Stațiunea Pomicolă Instrița a devenit celebră pe plan național nu vor avea de suferit de pe urma temperaturilor scăzute. Asta pentru că până la acest moment culturile nu au intrat în vegetație.
Pe de altă parte stratul de zăpadă aduce un aport nesperat de apă în sol. Dacă în următoarele zile precipitațiile vor continua atunci deficitul de apă ar putea ajunge la o limită acceptabilă, susțin specialiștii în agricultură.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ