Spectacol cu torțe pe străzile din municipiu

0
24

Mesaj al comandantului Diviziei 2 Getica de Ziua Armatei
Sute de torte au luminat străzile municipiului Buzau în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Armatei Române, sărbătorită în fiecare an pe data de 25 octombrie.
Ceremoniile militare și religioase care au debutat marți în județul Buzău cu depunerea unor coroane de flori la Cimitirul Eroilor din localitatea Siriu, au avut drept punct culminant retragerea cu torțe a militarilor Diviziei 2 Infanterie Getica, una dintre structurile militare cele mai importante ale tarii. Momentul a fost organizat cu scopul de a cinsti memoria militarilor căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă. Armata Română este un garant de siguranță, a precizat comandantul Diviziei 2 Getica.
În municipiul Buzău, soldații au plecat după lăsarea întunericului de la Catedrala Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, pe Bulevardul Unirii, prin fata Diviziei 2 Infanterie Getica, până pe Bulevardul Eroilor. Solemnitatea se organizează cu ocazia marilor aniversări istorice, naționale sau militare.
Un moment care i-a determinat pe oameni sa spună ca se simt în siguranță cu toate ca la granițele tarii se desfășoară un război.
În campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 militari, dintre care peste 90.000 și-au pierdut viața, aproape 60.000 au fost dați dispăruți, iar peste 330.000 au fost răniți în luptă. După eliberarea teritoriului național, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei și Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe și sacrificii, la marea victorie obținută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ