SPERANȚĂ DE MAI BINE

0
36

Agricultorii buzoieni speră să treacă cu bine și peste această iarnă. Având experiența anilor trecuți, reprezentanții Direcției Agricole spun că în cazul în care culturile de toamnă au fost însămânțate ,,ca la carte” atunci nu avem de ce să ne facem griji în cazul în care, județul va fi lovit de ger sau de ninsori. Ideal ar fi ca totuși pe câmpuri să fie și un strat mai consistent de zăpadă, pentru a le proteja și a evita posibilele pagube.

În ultimii ani județul Buzău a fost lovit de ierni cumplite, cu ger năprasnic, viscol  și zăpadă. Recent, s-a finalizat campania de toamnă de însămânțare, iar iarna începe, încet dar sigur să se instaleze în județul Buzău. Reprezentanții Direcției Agricole Buzău speră ca,  în acest an, să nu ne confruntăm cu probleme serioase la acest capitol. Aceștia spun că gerul nu ar reprezenta o mare problemă pentru culturi dacă sunt bine răsărite. Ideal ar fi ca, pentru protecţie, să se aștearnă un strat de zăpadă.

Șefii din domeniul agricol speră ca județul Buzău să fie ocolit de prăpăd, în această iarnă.

În iarna de acum câțiva ani, mai multe sute de hectare – peste 25% din totalul suprafeței cultivabile a județului – de culturi agricole au fost distruse, cel mai mult având de suferit culturile de rapiță, care au suferit din cauza gerului, daune iremediabile.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ