SPITAL MILITAR  ŞI JUDECĂTORIE

0
97

Reprezentanţii Consiliului Judeţean dau de inteles că pe terenul fostei maternităţi ar urma să fie construit un spital militar. Totodată, în acelaşi loc, Judecătoria Buzău ar putea avea un sediu propriu. O decizie cu privire la destinaţia terenului de pe bulevardul Gării urmează să fie luată după ce lucrările de demolare a maternităţii, aflate în plină desfăşurare, vor fi încheiate, iar spaţiul va fi curăţat de resturile de moloz.

Consiliul Judeţean ar vrea ca pe terenul fostei maternităţi să fie construit un sediu pentru Judecătoria Buzău. Autorităţile vor ca acolo să fie ridicată o clădirea reprezentativă unde să fie mutată instanţa care, în prezent, funcţionează într-un spaţiu închiriat într-un centru comercial. Pentru ca ideea să se materializeze, au fost demarate discuţii cu atorităţile centrale.

Discuţii pe tema destinaţiei terenului de pe Bulevardul Gării, au fost purtate de conducerea Consiliului Judeţean, inclusiv cu vicepremierul Marcel Ciolacu şi cu prim-ministrul Mihai Tudose. Concluzia a fost că acolo, alături de judecătorie, ar putea fi construit un spital militar, obiectiv ce ar urma să fie realizat cu ajutorul Ministerului Apărării Naţionale.

Demolarea vechii maternităţi se va termina la timp, adică în 60 de zile de la începerea lucrărilor, dau asigurări reprezentanţii Consiliului Judeţean. După demolare, terenul va fi ecologizat, apoi va fi luată o decizie cu privire la destinaţie, până acum fiind vehiculate mai multe variante.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ