SPITAL MUNICIPAL SAU JUDEȚEAN?

0
38

Unul nou este de preferat

Este nevoie de un spital județean nou, a transmis directorul celei mai mari unități spitalicești, iar acest lucru a fost demonstrat recent de pandemie. La acest moment sunt discuții referitoare la construirea unui spital municipal, însă la mijloc ar apărea o problemă legată de personal.
Este nevoie urgentă de un spital nou care să respecte toate cerințele și să se încadreze în rigorile legii, atrage atenția directorul Spitalului Județean Buzău. Pandemia a arătat că cel mai mare spital al județului a fost luat pe nepregătite de valul de îmbolnăviri și de măsurile impuse astfel încât să nu existe o contaminare între pacienți și personalul medical.
În ultima perioadă se discută frecvent despre subiectul construirii la Buzău a unui spital municipal sau a unui nou spital județean. Întrebat ce ar prefera pentru buzoieni, directorul Spitalului Județean de Urgenţă Buzău a precizat că un nou spital județean ar fi de preferat, atât pentru a acoperi nevoia tuturor cetățenilor, cât și din punct de vedere al resurselor umane.
Problema resurselor umane în cadrul spitalului județean tinde să devină una cronică. Deși au fost scoase la concurs zeci de posturi de medici, doar două persoane s-au arătat interesate să participe la concurs.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ