SPRIJIN PENTRU COPIII CARE PĂRĂSESC SISTEMUL DE PROTECŢIE

0
36

Proiectul „Anticameră pentru viață” se derulează cu fonduri europene
Un nou proiect al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău a fost lansat, joi, la Muzeul de Etnografie “Vergu Mănăilă”. Proiectul „Anticameră pentru viață”, având ca obiectiv principal integrarea socioprofesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială beneficiază de finanţare din fonduri europene, și de cofinanțare din partea Consiliului Județean.
Aproape 3 milioane de lei, este valoarea totală a proiectului, prin care se dorește întărirea capacității DGASPC Buzău de a furniza programe de servicii integrate de sprijin pentru susținerea procesului de tranziție al copiilor și tinerilor, de la sistemul instituționalizat la servicii, la nivelul comunității. Acesta se adresează unui număr de 96 de copii și tineri care au părăsit sistemul de protecție instituționalizat începând cu 2016, sau care urmează să părăsească acest sistem, ce vor avea parte de un program de servicii integrate care să îi ajute să ducă o viață independentă. Totodată, copiii și tinerii care au prăsit sistemul în ultimii patru ani sau care o vor face în viitorul apropiat, vor beneficia de sprijin pentru a-și putea găsi un loc de muncă, ceea ce le va asigura un venit care să le permită să se descurce în afara centrelor de protecție socială în care au crescut.
Programul are și o componentă mai specială, denumită „Prima Cameră”, prin intermediul căreia 40 de tineri din sistemul instituționalizat sau care au părăsit deja acest sistem, vor beneficia de sprijin financiar în vederea asigurării unei locuințe sau a plății utilităților. Ceea mai mare parte a contractului de finanţare pentru proiect provine din fonduri europene, la care se adaugă cota de co-finanţare de 2%, asigurată de Consiliul Județean Buzău.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ