SPRIJIN PENTRU VITICULTORI

0
31

O sumă în valoare de 500 de euro la hectar, va fi plătită în perioada următoare către producătorii din sectorul viti-vinicol. Agricultorii care au declarat în anul 2020, în cererea unică de plată, faptul că dețin suprafețe cu soiuri de struguri pentru vin, pot beneficia de acest ajutor de la stat. La nivelul județului Buzău, aproximativ 30 de producători din viticultură vor beneficia de sprjin .
Unul dintre segmentele economice foarte afectate de pandemia COVID-19 este cel viti-vinicol. Principalele greutăți cu care se confruntă sectorul, sunt: consumul redus și stocurile mari, preţurile mici, precum și problemele legate de depozitare, transport şi desfacere.În acest context, viticultorii care produc struguri pentru vin vor încasa în acest an o subvenție specială de 500 euro la hectarul de viță de vie.
Plata sprijinului urmează să se facă de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură până pe 31 decembrie 2020.
În România, achiziția de vinuri în Horeca totalizează o valoare cumulată de 75 mil. euro, din care aproape 70 mil. euro ajung direct la producătorii de vin. Prin întreruperea activității Horeca, acești bani s-au pierdut iar industria vinului din țara noastră a ajuns într-o situație deosebit de delicată.

Iuliana Sîrbescu /Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ