STADIONUL DE ATLETISM, APROAPE DE INAUGURARE

0
292

În curând, buzoienii care iubesc mişcarea vor putea alerga pe stadionul de atletism al oraşului. Şi sportivii de performanţă se vor putea antrena, şi chiar concura, la Buzău, în competiţii naţionale şi internaţionale. Baza sportivă de lângă patinoar a fost complet refăcută, iar regulile de acces şi utilizare a pistei au fost stabilite şi aduse la cunoştinţa celor interesaţi.
Sportivii de performanţă şi amatorii de mişcare se vor putea bucura, în scurt timp de o bază de atletism modernă, realizată la standarde internaţionale. Conducerea Primăriei, alături de reprezentanţii cluburilor sportive din Buzău, ai constructorului şi consultantul german din partea Federaţiei Internaţionale de Altletism au fost, joi dimineaţă la stadion, pentru o prezentare a lucrărilor realizate până acum şi pentru a expune regulamentul de utilizare. Inaugurarea va avea loc peste câteva săptămâni, după ce vor fi puse la punct şi ultimele detalii.
Stadionul de atletism va fi deschis atât sportivilor, cât şi pasionaţilor de alergare, care vor avea acces gratuit. Cu toţii vor respecta, însă, un set de reguli şi un program de funcţionare. Toate acestea au fost incluse într-un regulament de utilizare, ce va intra în dezbatere publică şi care urmează să fie adoptat printr-o hotărâre de Consliliu Local.
La prezentarea stadionului a fost prezentă şi multipla campioană la atletism, Marina Baboi, care se va putea număra printre beneficiarii noii baze sportive.
Sportivă de performanţă, buzoianca Marina Baboi, se pregăteşte, în prezent la Bucureşti. Atleta spune că lipsa unei baze potrivite pentru antrenament, în oraşul natal, a determinat-o să plece de la Buzău.
Arena de atletism de la Buzău va putea,să găzduiască atât competiţii naţionale, cât şi internaţionale. Un consultant german, monitorizează lucrările, în vederea obţinerii certificării internaţionale.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ