STAȚIA DE COMPOST, UN AJUTOR PENTRU AGRICULTURĂ

0
139

Anul viitor, la Buzău ar urma să fie construită o stație de compost care va ajuta agricultura de performanță. O spune edilul șef Constantin Toma care consideră că folosirea compostului ar sprijini chiar și noua bancă de gene. Acest lucru ar duce și la o dezvoltare a economică a municipiului Buzău, pe acest domeniu.

O stație de compost ar putea ajuta pe viitor atât agricultura din județul Buzău cât și cea din municipiu. Asta dacă ne referim la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău care, la șase decenii de la înființare, deține aproape 200 de brevete de invenție omologate sau în curs de omologare. Compostul rezultat ar urma să ajute agricultura de performanță.

Construirea unei astfel de stații de către societatea de salubritate s-ar putea realiza din 2018 și ar dura aproximativ un an. Valoarea unei astfel de lucrări se ridică la sute de mii de euro. În acest fel, reprezentanţii societăţii de salubritate speră să reuşească să îndeplinească normele impuse de Uniunea Europeană.

Fabricarea compostului este procesul prin care deşeurile menajere din bucătărie şi curte sunt transformate într-un compus bogat în nutrient care este utilizat pentru fertilizarea si condiţionarea solului.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ