Stațiunea legumicolă a prins viață

0
30

Răsaduri pregătite și soiuri noi de plante
La Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău se lucrează la foc continuu. Muncitorii pregătesc răsadurile de primăvară, existând peste 100 de soiuri atât locale cât și exotice, aclimatizate prin efortul depus de către cercetători. Așa cum ne-a obișnuit în fiecare an, instituția a pregătit noutăți celor care vor să-i treacă pragul. Buretele vegetal de lufa, ce permite o îngrijire delicată a pielii poate fi cumpărat de buzoieni la prețuri accesibile.
Răsadurile de legume sunt pregătite cu grija, la căldură, pentru noul sezon de culturi în spații protejate. Peste 100 de soiuri de de tomate, ardei, pătlăgele, vinete, salată, busuioc se pot achiziționa de la Stațiunea de Cercetare Legumicolă în acest moment.
Prețurile vor fi ceva mai mari față de anul trecut, anunță reprezentanții stațiunii.
Pe lângă răsaduri și mai nou chiar flori, buzoienii pot achiziționa de la stațiune bureți vegetali de lufa. Sunt folosiți pentru îngrijirea pielii, stimulând regenerarea celulară, fără a produce zgârieturi, precizează specialiștii.
Prețul bureților de lufa variază în funcție de dimensiune, de la 8 la 12 lei bucata. În ultimii ani, stațiunea legumicolă a oferit clienților o largă paletă de produse la prețuri accesibile. Tot aici au fost cultivate și omologate legume exotice cum ar fi pepeni cu gust de coniac sau vanilie, pepeni de iarnă, roșii cu țepi, dovlecelul șarpe, castravetele pentru diabetici, legume experimentale care au ajuns apoi în comerț, punând stațiunea pe harta celor mai importante instituții de cercetare din România.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ