Steagul României va fi arborat pe Everest

0
11

Temperaturi de -40 de grade pe acoperișul pământului
Se apropie din ce în ce mai mult momentul în care buzoianul Gabriel Băicuș va pleca în Nepal pentru a atinge în 24 de ore două dintre cele mai înalte vârfuri ale Muntelui Himalaya, Everesat și Lhotse. Nehoianul a dezvăluit câteva detalii despre cum va fi ascensiunea spre acoperișul Pământului și care va fi primul lucru pe care îl va faceîn momentul în care va atinge cel mai înalt punct din lume.
Gabriel Băicuș, nehoianul care vrea să atingă în 24 de ore vârfurile Everest (8848 de metri) și Lhotse (8516 metri ) din munții Himalaya a vorbit despre expediția pe care o va face în Nepal, în lunile aprilie-mai. Înălțarea drapelului românesc va fi primul lucru pe care îl va realiza în momentul în care va ajunge pe vârful Everest.
Va fi o ascensiune extrem de dificilă în care alpinistul buzoian va trebui să îndure temperaturi de până la -40 de grade dar și lipsa de oxigen.
Expediția îl va costa pe temerat în jur de 45.000 de euro, bani pe care încearcă să îi strângă până în debutul acestei primăveri. În urmă cu câteva săptămâni a luat naștere și o pagină de Facebook prin care buzoianul va împărtăși publicului informații despre ascensiunea celor doua dintre cele mai înalte vârfuri ale planetei, în mai puțin de 24 de ore.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ